Kiš miš

Viņš izlēca no septītā stāva, glābjot sava dēla dzīvību.. Sirdi plosošs stāsts

Tiek uzskatīts, ka nav nekā spēcīgāka par mātes mīlestību. Bet dažreiz arī tēva mīlestības spēkam nav robežu. Mīloši vecāki ir gatavi atdot visu, lai glābtu sava bērna dzīvību.

Mihails Abrosimovs ir veiksmīgs traumatologs vienā no Maskavas klīnikām, kopā ar savu skaisto sievu audzina mazu dēlu. Sava darba laikā Mihailam nācies saskarties ar dažādām, nereti biedējošām situācijām, kad pacienta dzīvība karājās mata galā..

Neviens nevarēja iedomāties, ka drīz viņš pats nonāks to pacientu vietā, kuri cīnās par savu dzīvību…

Naktī no 16. uz 17. janvāri Maskavā, Filevskaja ielā 2, Mihaila Abrosimova dzīvoklī, kas atrodas 7. stāvā, izcēlās spēcīgs ugunsgrēks.

Tiklīdz visā dzīvoklī sāka uzliesmot pirmās uguns dzirksteles, vīrietis uzreiz sajuta, ka kaut kas nav kārtībā, un steidzās uz istabu, kurā gulēja viņa sieva Katerina ar viņu četrgadīgo dēlu Arseniju. Sieva izskrēja.

Gaiss, kas ieplūda pa ārdurvīm, veicināja vēl lielāku ugunsgrēku. Mihails un viņa dēls nevarēja iziet. Vīrietis savu dēlu uzreiz neatrada, jo zēns bija pārbijies un paslēpās.. Laika domāt praktiski nebija. Atlika tikai viens – vai nu uguns un droša nāve, vai arī izlēkt pa logu un cerēt uz glābiņu.

Drosmīgajam tēvam par katru cenu bija jāglābj dēla dzīvība, tāpēc vīrietis izlēma par izmisīgu rīcību un, praktiski kļūstot par izpletni savam bērnam, izlēca pa 7. stāva logu…

Par laimi, zēns un tētis nolaidās zālienā, kas izglāba viņu dzīvības. Dēls piezemējās pie tēva. Neskatoties uz to, ka mazulim ir lauzts atslēgas kauls un daudzas citas traumas, ārsti saka, ka viņš paliks dzīvs. Diemžēl Mihailam Abrosimovam viss nav gluži tā, kā gribētos…

Papildus daudziem sasitumiem viņa iegurnis tika saspiests un urīnpūslis bija plīsis. Vīrietis tika pārvests uz vārdā nosauktā Pētniecības institūta vispārējo intensīvās terapijas nodaļu. Ņ.V. Sklifosovskis. Kā viņa draugi raksta savā Facebook lapā: “Noņemts no mehāniskās ventilācijas, stabils, smags.” Tomēr ārsti saka, ka cerība uz glābšanu noteikti ir.

Arī Mihaila kolēģi negaidīja laikapstākļus pie jūras un nekavējoties steidzās viņam palīgā. No šo cilvēku lūpām var dzirdēt tikai labākās atsauksmes par savu darbinieku: “Miša ir ļoti pozitīvs un draudzīgs cilvēks, vienmēr pieklājīgs un uzmanīgs pret saviem pacientiem.

Viņš daudz smaida un joko, viņš ir labs ģimenes cilvēks un ārsts, kolēģi viņu novērtē, daudzi no mums lepojas ar viņa rīcību un, protams, uztraucas par viņu. Daudzi darbinieki dodas nodot asinis,” ar smaidu sejā un asarām acīs stāsta viņa kolēģe Jeļena Tirtova.

Mihailam būs ne viena vien operācija… Tagad tēvam, kurš dēla labā izlēma par tik varonīgu rīcību, jāglābj pats. Viņam ir vajadzīgas donoru asinis pārliešanai.

Abrosimovam ir I grupa un Rh negatīvs, taču par donoru šim drosmīgajam var kļūt jebkurš vesels pilngadīgs Krievijas Federācijas pilsonis.

Nosauktajā Neatliekamās medicīnas zinātniskā institūta transfuzioloģijas nodaļā var nodot asinis darba dienās no 8:30 līdz 11:30. Ņ.V. Sklifosovskis pēc adreses: Maskava, Bolshaya Sukharevskaya square, 3, bldg. 2. Vienlaikus reģistrācijas laikā ir svarīgi norādīt, ka asinis tiek nodotas M.N.Abrosimovam.

Mihaila Abrosimova dzīvokļa vietā palika tikai šķembas. Visas lietas, ieskaitot vērtīgus dokumentus un plastikāta kartes, tika vienkārši sadedzinātas.

Ģimenei nepieciešams morāls un materiāls atbalsts. Ja jūs neesat vienaldzīgs pret cilvēku nelaimi, pievērsiet uzmanību tālāk sniegtajām detaļām. Jūs varat arī dot savu ieguldījumu. Katrs rublis, katrs asins mililitrs un katrs pogas “Share” klikšķis var glābt Mihaila dzīvību un palīdzēt viņa ģimenei nostāties uz kājām.