Kiš miš

Tikko diemžēl tiek atklātas visai nepatīkamas ziņas ģimenēm un pensionāriem saistībā ar solītajiem naudas pabalstiem!

Lielākajai iedzīvotāju daļai Latvijas valstī labi ir zināmas visas subsīdijas un to esošais izmaksu veids, un saistībā ar šo visu valdība jau iepriekš esot vienojusies, ka ģimenes ar bērniem kā arī pensionāri saņemšot vienreizēju atbalstu, lai tiktu kompensēts straujais energoresursu cenas kāpums. Kā jau iepriekš teikts, kopējais atbalsts pensionāriem ir vien 80 euro, kurš ir izmaksājams no 1. līdz 30. aprīlim. Savukārt katra bērna ģimene saņem 200 eiro par katru bērnu, kurš ir ģimenē. Lieta tāda, ka diemžēl ne visiem Latvijas bērniem un pensionāriem šis finansiālais atbalsts būs pieejams. Daudzi to vēl nezin, turpinājumā lasiet svarīgāko informāciju!

Atkal, kā zinaams ikvienam, kas pievērš uzmanību maksājumu informācijai, esošie maksaajumi jau tika sadalīiiti maksaajumos, kā ziņots iepriekš, un maksaajumi tiek veikti janvārī, februārī, martaa un aprīlī. Tāpat nav jaaraksta iesniegums vai cita informācija par esošajiem pabalstiem, jo ​​nauda tiek automaatiski ieskaitīta personas kontaa. Kopumaa ģimenes un pensionāru pabalstu segšanai atvēlēti ap 124 miljoniem eiro. Taču šobrīd lielākā saape ir tā, ka ne visi saņems attiecīgos pabalstus, un situācija ir ļoti līdzīga pagājušā gada izmaksām 500 eiro apmērā. Tie, kuri jau tam gāja cauri, noteikti zina par ko tad īsti iet runa arī šajā gadījumaa.

Konkreetais adresātu loks patiešām ir plašs, ar vienu svarīgu izņēmumu! “Tie pensionāri un aarpus Latvijas dzīvojošie pabalstus nesaņems vispār,” skaidro LM! Jāpiebilst gan, ka pabalstu izmaksaa arī tiem, kuri saņem vecāku pabalstu un ģimenes valsts pabalstu, kā arī tiem, kuri saņem maternitātes pabalstu par dzemdībām līdz 2022.gada 30.aprīlim. “Tātad, ja šie cilvēki saņemtu kādu no iepriekšējiem pabalstiem, viņi saņemtu arī 200 eiro dotāciju, bet ir arī šie konkrētie izņēmumi…”

Savukaart, ja beerna vecāki dzīvo vai strādā ārzemēs, 200 eiro pabalsts viņiem nepienākas, kas ir acīmredzams, jo līdzinās pagājušā gada 500 eiro pabalstam. Lai arī vecāki strādā ārzemēs, bet beernu pieskata vecvecāki, tas nenozīmē, ka vecāki tagad paņems tos 200 eiro, jo strādā un maksā nodokļus ārpus Latvijas. Turklaat daži saņēmēji joprojām saskaras ar paraadu problēmām. Pabalsts tika saņemts, bet uzreiz devos pie piedzineeja, lai gan iepriekš teicu, ka taa nebuus.

Lai kopumā aizsargātu šo atbalstu no parādu piedzinējiem, tāpēc palīdzības saņēmējiem  ir nekavējoties jaabrīdina, nosuutot parādu piedzinējiem luugumu nepiedzīt šo sabiedrisko labumu, un ikvienam, kuram ir nenokaartots parāds, tas noteikti jaaņem veeraa.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *