Kiš miš

Iespējams, izdevies atrast pazudušās Annas Jansones mirstīgās atliekas

Kā vēsta portāls tv3.lv, Valsts policija saņēmusi informāciju par atrastām cilvēka mirstīgajam atliekām un mantām, kas pēc pazīmēm, iespējams, atbilst novembrī pazudušās Annas Jansones aprakstam.

Patlaban ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13. nodaļas. Atrastajām mirstīgajām atliekām ir nozīmētas ekspertīzes, lai identificētu, vai atrasta Anna Jansone.

2023. gada 2. novembrī mežā Jelgavas novadā bez dzīvības pazīmēm tika atrasta iepriekšējā dienā bezvēsts prombūtnē izsludinātā 2023. gadā dzimusī Luīze Evertovska, bet viņas māte – 1989. gadā dzimusī Anna Jansone – netika atrasta u. Viņa meklējumi aizvien turpinājušies. Vīrs Juris bijis pārliecināts, ka Anna aizvien dzīva.

Valsts policija ir saņēmusi ekspertīžu rezultātus saistībā ar zīdaiņa nāves cēloni, konstatējot, ka bērns miris no pēkšņās nāves sindroma.

Kopš pirmās pazušanas dienas veikti dažādi Annas Jansones meklēšanas pasākumi, piesaistot lielus cilvēkresursus.

Arhīva video: Annas Jansones meklēšana

https://play.tv3.lv/goTo/7324066

Meklēšanā iesaistījušies gan Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes, gan Zemgales reģiona pārvaldes darbinieki, Valsts policijas koledžas kadeti, Zemessardze, biedrības bezvests.lv un “K9 SOS”, VUGD un pašvaldības policijas ūdenslīdēji, kā arī, protams, brīvprātīgie un sievietes tuvinieki.

Tāpat meklēšanā tika izmantoti tehniskie līdzekļi, piemēram, droni, kā arī Valsts robežsardzes helikopters.

Noskaidrots, ka pirms pazušanas Anna Jansone bija iegādājusies litra tilpuma antifrīza pudeli baltā krāsā, un, iespējams, tā bijusi viņai līdzi.

Avots