Kiš miš

Kā izglābt sabojājušos gaļu? Jūs noteikti šo triku nezinājāt!

Gaļa ir pārāk vērtīga, lai to iztērētu. Tāpēc ir divtik kaitinoši, ja izrādās, ka ledusskapī gabals jau ir novecojis. Varbūt jūs to iegādājāties akcijā un neesat aprēķinājis laiku. Vai arī vienkārši par to aizmirsu – viss var notikt. Vecā gaļa ne vienmēr ir sabojāta, tāpēc šeit ir daži veidi, kā to saglabāt.

Šos trikus bieži izmanto lielveikalos, kad derīguma termiņš jau tuvojas beigām. Tātad, kāpēc gan to nenodot, ja situācija ir bezcerīga?

Kā glābt novecojušu gaļu

Vispirms jums jāpārliecinās, vai gaļa patiešām ir vienkārši novecojusi un nav sapuvusi. Svarīga ir racionāla lietošana, bet svarīgāka ir veselība. Tāpēc, ja produkts ir mainījis krāsu, ir klāts ar gļotām vai nepatīkamā smaka ir neizturami spēcīga, tas ir jāizmet. Ja situācija nav kritiska, mēģiniet izmantot kādu no mūsu metodēm.

  1. Ja smarža ir ļoti vāja, palīdzēs sāls un cukurs. Ņem ēdamkaroti abus indegrientus, paberzē gabaliņu un atstāj uz divām stundām. Pēc tam noskalojiet ar tekošu ūdeni.


2. Lai noņemtu smaku, iemērciet aukstā ūdenī ar vienu ēdamkaroti etiķa. Varbūt gaļa kļūs nedaudz stingrāka, bet ne kritiski.

3. Marinējiet bārbekjū. Lai to izdarītu, sagrieziet sīpolu pusgredzenos, sajauciet ar gaļas gabaliņiem un garšvielām. Atstāj uz 4 stundām ledusskapī, tad gatavo uz uguns.


4. Ieeļļojiet gaļas gabalus ar pikantajām sinepēm un atstājiet stundu. Pēc tam noskalojiet, pēc tam produkts būs gatavs sautēšanai. Lielisks veids gulašam!


5. Uz stundu iemērciet gaļu ļoti vājā kālija permanganāta šķīdumā, pēc tam noteikti noskalojiet.


6. Atstājiet sālījumā vairākas stundas. Sāls jābūt daudz, tas izdalīs nepatīkamu smaku.


7. Mērcē gaļu granātābolu sulā stundu. Lieliski piemērots cepšanai un vārīšanai uz atklātas uguns.

Šīs metodes palīdz ne tikai iznīcināt smaku, bet arī izvilkt to no produkta. Turklāt dažas marinādes tai piešķir arī īpašu garšu. Aromatizēta gaļa ir labi piemērota ilgstošai cepšanai cepeškrāsnī, nīkuļošanai podos un ilgstošu ēdienu gatavošanai: gulaša, karija, sautējuma pagatavošanai.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *