Kiš miš

“Latvijas mammai bija narkotiku atkarība.” Uz ASV adoptētas latvietes stāsts, kas izraisīja plašu rezonansi

Kā vēsta portāls apollo.lv, 2020. gadā plašu ažiotāžu izraisījusi ziņa par ASV populāru “YouTube” video veidotāju, kura adoptējusi zēnu ar autismu, no kura pēc tam ir atteikusies. Šī stāsta iespaidā Ana Šūmere atklājusi savu pieredzi ārvalstu medijiem – viņu septiņu gadu vecumā adoptēja no Latvijas uz ASV un piecus gadus vēlāk ģimene no viņas atteikusies.

Ana Šūmere pēc profesijas ir stjuarte, kura šobrīd Covid-19 pandēmijas dēļ piedzīvo dīkstāvi, tāpēc strādā dažādus pagaidu darbus, auklējot bērnus un vedot pastaigās suņus. Sieviete uzstāj, ka nokļūšana citā ģimenē bijis labākais, kas ar viņu jebkad ir noticis.

Viņa uzskata, ka sabiedrībai nevajadzētu nosodīt Mikas un Džeimsa Stauferu izvēli, jo, iespējams, audžuvecāki izmēģināja visu, kas bijis viņu spēkos, lai mazais zēns ar autismu varētu turpināt dzīvot ar slaveno “Youtube” pāri.

Jūtūbere Mika Staufere no ASV pēdējos gados bijusi ļoti atklāta par savu pieredzi bērna adopcijā.

Viņa adoptēja ar autismu sirgstošu puisēnu no Ķīnas un iekļāva viņu savos video gadiem ilgi, bet pirms dažiem gadiem tapis zināms, kāpēc mazais Hakslijs sievietes sociālo vietņu profilos vairs neparādās, – neizskaidrojamas uzvedības dēļ pāris no bērna atteicies, un tas izraisīja karstas diskusijas internetā.

Latvijas mammai bija narkotiku atkarība

“Latvijā es dzīvoju kopā ar savu bioloģisko māti un mazāko brāli. Mammai bija smaga narkotiku atkarība, tāpēc viņa par mums nevarēja pilntiesīgi parūpēties. Mūs izņēma no ģimenes, kad man bija trīs gadi.

Man bērnībā radās daudz emocionālu traumu, ko vēlāk nevarēju izskaidrot,” pauž Ana.

Sieviete atklāj, ka Latvijas bērnunamā, kur tolaik dzīvojusi, esot bijis ļoti maz darbinieku, tāpēc viņa uzaugusi tur ļoti patstāvīga, ar domu “katrs pats par sevi”.

“Tomēr mēs tikām pabaroti, izglītoti, un mums bija vieta, kur gulēt, kaut arī mums nācās gulēt ar pusatvērtām acīm…” pauž Ana.

“Mani no Latvijas adoptēja septiņu gadu vecumā ļoti jauks un turīgs pāris no ASV. Viņiem jau bija citi adoptēti bērni un savi bioloģiskie bērni, un viņi adoptēja vēl trīs bērnus no bērnunama Latvijā. Mēs dzīvojām Mērilendā.” Tālāk seko pats interesantākais..

Raksta turpinājumu lasiet nākamajā lappusē!