Kiš miš

Sadales Tīkls meklē vienkāršu darbinieku – Alga tiešām iespaidīga: 10 700 Eiro. Lūk, kas jādara

Par elektroenerģijas sadali atbildīgā uzņēmuma AS “Sadales tīkls” mājaslapā atklāts izsludināts konkurss uz valdes priekšsēdētāja amatu. Valdes priekšsēdētāja mēnešalga pirms nodokļu nomaksas noteikta no 8560 līdz 10 700 eiro.

Kā vēsta aģentūra LETA, “Sadales tīkla” amatpersonas atklājušas, ka uzņēmuma valde sākusi jauna valdes priekšsēdētāja meklēšanu, jo līdzšinējā priekšsēdētāja pilnvaru termiņš tuvojas beigām. Līdzšinējais priekšsēdētājs Sandis Jansons paliks amatā līdz jauna priekšsēdētāja iecelšanai konkursa kārtībā.Valdei ir daudz pienākumu, tai skaitā pašas valdes izvirzīto mērķu sasniegšana, valdes lēmumu izpilde, uzņēmuma darbības organizēšana, vadīšana un sinhronizēšana. Turklāt valdes locekļu pienākumos ietilpst pārstāvēt sabiedrību, garantēt gan akcionāru sapulces, gan valdes lēmumu izpildi, kā arī uzņemties atbildību par biznesa procesu, komunikācijas un personāla vadību. Tāpat valdes locekļiem jākoordinē uzņēmuma stratēģijas formulēšana un īstenošana.

Lai piedalītos konkursā, pretendentiem ir jābūt augstākajai izglītībai vai otrā līmeņa profesionālajai izglītībai. Viņiem arī jābūt vispusīgai izpratnei par “Sadales tīkla” normatīvo vidi un darbības jomu, kā arī korporatīvās pārvaldības principiem. Turklāt kandidātiem tiek sagaidīta pilnīga izpratne par uzņēmuma ilgtermiņa finanšu perspektīvām un zināšanas par risku, personāla vadību un krīžu vadību.

Atbilstības kritēriji arī paredz, ka kandidātiem jābūt vismaz trīs gadu pieredzei valdes locekļa vai līdzvērtīgā vadības amatā, ar nepieciešamajām kompetencēm un zināšanām, lai attiecīgajā amatā profesionāli veiktu valdes locekļa pienākumus.

Lai kandidātu uzskatītu par kvalificētu pretendentu, viņam ir jābūt vairākām kompetencēm, piemēram, stratēģiskam skatījumam, tieksmei sasniegt rezultātus, prasmēm vadīt komandas, lietpratībai plānošanā un organizēšanā, spējai izkopt un uzturēt pozitīvas attiecības, kā arī prasme prezentēt, debatēt, pārliecināt un veicināt konstruktīvas sarunas.

Vēlamās prasības biznesa vadības grādam ietver zināšanas enerģētikas nozarē, izpratni par nozares attīstības tendencēm un pieredzi stratēģiju izstrādē un konceptuālo dokumentu veidošanā. Turklāt ir nepieciešamas izcilas darba iemaņas, tostarp spēja strādāt zem spiediena, tikt galā ar ievērojamu darba apjomu un pieņemt svarīgus lēmumus. Kandidātam jābūt arī motivētam sasniegt rezultātus profesionālajā darbībā un spējīgam uzņemties atbildību par savu prasmju un iemaņu attīstību.

Raksts aizgūts no tikaite.eu @ Verners Amoliņš