Kiš miš

Tikko izskanējusi ļoti laba ziņa: vairākiem simtiem cilvēku, kuri ietilpst šajā kategorijā tiek piešķirts valsts finansējums

Vairākiem simtiem cilvēku, kuri ietilpst šajā Latvijas iedzīvotāju kategorijā tiek piešķirts valsts finansējums. Patīkama ziņa.

Labklājības ministrija informējusi, ka palīdzību mājokļa pielāgošanai saņems 259 personas ar invaliditāti, kurām ir kustību traucējumi. Tas uzlabos viņu nodarbinātības izredzes un piekļuvi pakalpojumiem, tādējādi veicinot cilvēktiesību veicināšanu un dzīves kvalitātes uzlabošanos.

To diktē Eiropas Savienības (ES) Atveseļošanās un noturības mehānisma plāna atbalsta pasākuma noteikumi, kuru mērķis ir nodrošināt mājokļa pieejamību personām ar invaliditāti. Valdība šo pasākumu oficiāli apstiprināja otrdien, 5.septembrī.

Labklājības ministre Evika Siliņa (“Jaunā Vienotība”) uzsvēra šī finansējuma nozīmi un vērtību mājokļa pielāgošanai, apgalvojot, ka tas ir vērtīga iespēja cilvēkiem ar invaliditāti uzlabot savu dzīves vidi. Būtiska finansiāla atbalsta sniegšana dzīves kvalitātes uzlabošanai ir atzīta, jo ir vispāratzīts, ka ļoti svarīgs ir ērts un pieejams interjera dizains, kas netraucē ikdienas aktivitātēm.

Turpini lasīt, kā tas viss notiks, nākošajā lapā