Kiš miš

“Autovadītājiem gaidāmas nopietnas pārmaiņas no nākamā gada rudens!”; Kam jāgatavojas un kas jāsagatavo?

No nākamā gada 1. oktobra ziemas periodā, kas ilgst no 1. decembra līdz 1. martam, transportlīdzekļiem, kam pilna masa nepārsniedz 3,5 tonnas un kuri ir aprīkoti ar vissezonas riepām, kas ir marķētas ar M+S apzīmējumu, tiks aizliegts piedalīties satiksmē.

Šo lēmumu valdība pieņēma sēdē otrdien, 7. novembrī.

Lēmums neļaut vissezonas riepas ar M+S (dubļi+sniegs) marķējumu izmantot satiksmē ziemas periodā tika pieņemts pagājušā gada Ceļu satiksmes drošības padomes sanāksmēs. Pēc šāda lēmuma pieņemšanas Satiksmes ministrija (SM) ierosināja iekļaut šo prasību izmaiņās “Noteikumos par transportlīdzekļu valsts tehnisko apskati un tehnisko kontroli uz ceļa”.

Satiksmes ministrija (SM) norāda, ka ir novērojumu situāciju, kurā tirgū parādās ledus riepas ar M+S apzīmējumu, bet tajā nav speciālu lameļu, kas nepieciešamas, lai mūsu riepu saķeri uz apledojuša vai slidena ceļa. Tik šādas riepas nav piemērotas drošai braukšanai ziemā.

SM, virzot grozījumus apstiprināšanai, norādījusi, ka, piemēram, Igaunijā jau ieviests nosacījums, ka ziemas riepu apzīmējums ir kalns vai arī sniegpārsliņa, bet M+S Igaunijā vairs netiek uzskatītas par ziemas riepām, kuras atļauts lietot ziemas periodā.

Turpini lasīt, kādām būs jābūt automašīnas riepām no nākamā gada, nākošajā lapā